I paketen

Det gick jättebra hos bvc idag Helén som vi har är ju så underbar och Naemi visade sin bästa sida och låg och pratade och skrattade! Sötungen!!! I alla fall så växer lillan så det knackar, imorgon är hon 10veckor gammal och nu väger hon 5330gram är är 59,5cm lång. Börjar bli stora tjejen nu ju! =)

Tänkte att ni nog är nyfikna på vad det var i paketen jag fick hem idag, det ska ni allt få veta så jag tog lite bilder.
Två fina emaljskyltar som jag beställt från formeli. Jag är sjukt nöjd med dessa, jättefina!

Denna klänningen fick jag hem från nelly. Den ska jag ha på dopet med en svart kavaj över och ett par svarta pumps, kommer bli jättebra!! =) Bild när jag har det på mig får ni efter dopet.

Gold Trim Drape Dress SEK 449, Elise Ryan - NELLY.COM

Dagens Camilla

Såhär ser jag ut idag. =)

Julafton idag? Kändes så när jag hämtade p...

img_2063 (MMS)

Julafton idag? Kändes så när jag hämtade posten i alla fall!


Onsdag

Hej alla fina, idag känner jag mig mycket bättre!
Igår slappade jag mest hela dagen eftersom jag hade så ont men blev bättre framåt kvällen! =)
På kvällen kom Malin hit och vi gjorde en riktigt total make over med hennes hår. Klippte av en rejäl bit! Riktigt roligt och hon blev supersnygg i den nya frisyren! =)

Idag ska jag och Naemi till BVC för mätning och vägning, var ju 4 veckor sedan vi var där sist så nu ska det bli riktigt spännande och se hur mycket hon har vuxit! Känns som det har hänt en hel del bara den sista veckan och vi har nu börjat använda kläder i storlek 62, och det är roligt eftersom vi har fått så mycket kläder i den storleken och man vill ju hinna använda de sommarkläder innan det blir riktigt höst!
Jag hör av mig efter vi varit på bvc och uppdatera hur det gick =)

Förlossningsberättelse- Bättre sent än aldrig (varning för långt inlägg)

Jag börjar från onsdag den 22 juni eftersom det var från den dagen jag inte uppdaterade något mer efter jag var hos barnmorskan.
Jag skulle alltså gå på mitt vanliga besök hos barnmorskan för att lyssna på barnets hjärtljud, vägning osv. Som ni läst i detta inlägget alltså natten mellan söndagen och måndagen så hade jag kännt att bebisen var VÄLDIGT livlig, så jag nämnde det för barnmorskan att jag tyckte det kändes lite skumt att bebisen var så livlig nu på slutet, vad jag har läst och hört ska den vara mindre livlig på slutet. Så hon kollade på mig med stora ögon och sa att hon direkt ville känna på magen om bebisen låg med huvudet neråt (det hade den gjort många många veckor nämligen). Men då när hon kände så upptäckte hon direkt att huvudet låg uppåt och att bebisen nu helt plötsligt låg i säte. Hon var till 99% säker men för att bli ännu mer säker kallade hon in sin kollega så att hon också skulle känna och hon såg och kände direkt att det var ett litet huvud under mina revben. Jag blev helt paff och chokad, vad händer nu?! Jag har ju redan gått över tiden med 9dagar. Barnmorskan sa att hon skulle ringa upp till NÄL och kolla med dom vad dom tyckte, dom sa direkt att jag va tvungen att åka upp till dom så dom skulle kunna göra ett ultraljud för att vara 100% säkra på hur bebisen låg. Jag började att gråta blev så chockad och hade inte tänkt att något sånt här skulle hända och när jag frågade barnmorskan om jag skulle ta med mig bb-väskan sa hon ja, det är bra att ha med för säkerthetskull, då brast det helt för mig. Jag ringde till Jesper och grät och stackarn han blev jätterädd att det hänt nått med mig eller bebisen. Som tur va, var han och jobbade på Edet så han kom hem och stackarn var så nervös, han sprang runt i lägenheten för att byta om och få med sig alla saker, jag hade redan lugnat ner mig lite. Resan upp till NÄL var han också stirrig och jag frågade honom t.o.m. om jag skulle köra istället eftersom han helst ville köra gasen i botten. Men så bråttom var det ju inte, inte som att vattnet hade gått liksom.

När vi kom upp till NÄL så visste jag inte vart vi skulle gå in, så vi gick till förlossningsavdelningen och där blev dom minst sagt förvånade, dom frågade om jag inte var där för tidigt och kollade på min mage, jag bara "nej, jag har ju gått över 9 dagar" haha... Men sen visade dom vart vi skulle ta vägen, var inte på förlossningsavdelningen. Var på någon annan avdelning.
Där blev vi snart inkallade till Ultraljud och denna gången såg man inte hela bebisen som sist utan nu såg man typ ett STORT huvud och vissa delar. haha.. Men som barnmorskan nästan var helt säker på så låg vår lilla bebis i säte. Dom föreslog att man kunde göra ett vändningsförsök, och jag har genom hela graviditeten varit skiträdd för det eftersom alla säger att det gör så ont, men just då så sa jag JA direkt för jag ville ju vårt barn det bästa så det blev ingen fundering alls.

Det kom två läkare och dom gav mig en hel del bricanyl för att alla muskler skulle slappna av, mitt hjärta började slå jättefort och jag blev alldeles svettig och mådde illa. Efter en stund började ena läkare med vändningsförsöket och jag ska inte ljuga, det gjorde riktigt jvl ont. Hon försökte och försökte men det gick inte, hon lät mig vila ett tag och sen försökte hon vända bebisen åt andra hållet och det gick inte heller, men både hon och jag ville inte ge oss så det blev ett vändningsförsök till men det blev misslyckat det också. Ont som f*n gjorde det och min mage såg helt misshandlad ut efter att hon hållt på. Helt röd och massa rivmärken från hennes naglar :(
I alla fall så sa hon att det var längesedan dom hade haft en patient som stod ut lika länge och bra som jag gjorde, dock var jag så besviken på att det inte gick att vända på bebisen och tyckte det var mitt fel.

Jag fick sedan sitta och fundera en stund om jag ville genomgå en vaginal förlossning med bebisen i säte eller om jag ville göra ett kejsarsitt. Det blev faktiskt inte en så lång fundering eftersom förlösa mitt barn i säte kändes alldeles för skrämmande. Kan ju bli en massa komplikationer. Så kejsarsnitt bestämde jag mig för. Sen kom dom in och frågade och dom tyckte också att kejsarsnitt var det bästa i denna situationen. Det föreslog en tid redan nästa dag eftersom jag redan hade gått över så många dagar och dom ville inte riskera att förlossning skulle sätta igång innan. När vi åkte hem från sjukhuset kändes det jättekonstigt, vi visste ju att imorgon skulle vi bli föräldrar.


Torsdag den 23 juni dök vi upp klockan sju på förlossningen. Vi blev visade till ett rum så vi fick byta om för Jesper skulle ju också ha andra kläder på sig. Sen kom vår helt underbara barnmorska som hette Liisa, hon var med oss hela dagen. Hon var inte så gammal kanske lite över 30år så det kändes väldigt skönt och roligt att ha en yngre. Det första vi gjorde var att göra ett ultraljud för att se så inte bebisen hade vänt tillbaka i rätt ställning men icke, den låg fortfarande i säte. Dom gav mig lite lugnande tabletter och sen skulle dom sätta in en kateter, eftersom jag inte skulle kunna gå upp på toa direkt efter snittet. Det var väldigt obehagligt att få slangen upp i urinröret och det kändes precis som när man har urinvägsinfektion den första timmen, sen glömde man bort det när det var dags för snittet.

Fick åka in till en stor operationssal där jag fick ryggmärgsbedövning sen en massa slangar överallt på mig. Det var mycket folk där, minns inte hur många men nämre tio stycken som skulle hjälpa till vid snittet. Jag hade fått lugnande och säkert massa annat (minns inte) så jag började må illa när de skulle börja snitta och jag fick ligga och kräkas i en påse. Jag hade varit så rädd att man skulle känna hur dom grävde i magen på mig under kejsarsnitt men man kände bara att någon klappade lätt på magen. =) Snittet tog max 10min sen hörde vi en skrikande bebis och man blev så lättad. De höll fram bebisen till mig och Jesper som var bakom skynket och vi blev minst sagt förvånade eftersom vi hade trott till 99% att det var en pojke i magen. Men ut kom det en liten flicka! =)

Jesper fick följa med barnmorskan för att klippa navelsträngen och sätta på henne varma kläder medans jag fick ligga kvar och bli ihopsydd. Det tog längre tid än att plocka ut bebisen och utan både Jesper och bebisen kändes det som evigheter. Sedan kom de tillbaka till mig och jag fick henne i famnen och då kom tårarna, lyckligaste ögonblicket i mitt liv när jag fick hålla min lilla bebis i famnen efter att hon legat i min magen i 9månader.

Lite bildregn:
Magen på morgonen innan vi åkte till sjukhuset, BF+10dagar
Jesper är peppad på att bli pappa!
Jag också!
Bytt om till operationskläder och snart dags att åka in till operationssalen, väldigt nervös här.
Jesper fick också byta kläder!
Naemi i min famn för första gången.
Stolt pappa
Den berömda fikan ;) Dock kunde jag bara smaka en bit på mackan eftersom jag mådde så illa.
Naemi ett dygn och jag kan inte förstå fortfarande hur hon fick plats i min mage?!
Första dan hemma, en stolt mamma!
Naemi 23/6-2011 kl.09.41, 3540gram och 50cm

Keratin Hair Treatment

Keratin hair treatment är en salongsbehandling som kommit till Sverige de senaste året. Den är väldigt populär i USA och det är många kändisar som gör den så som Nicole Richie, Jennifer Anniston och Halle Berrie och dom älskar det!
Det är en behandling som inte sliter på håret utan tvättom det stärker håret genom att tillsätta keratin (=protein som håret består utav), håret ska tydligen bli glansigt, mjukt och frizzfree.
Som barn har man fullt med keratin i håret men med åren tappar man keratinet och håret blir då lättare slitet och mer mottagligt mot slitage. Behandlingen kallas även brazilian blowout eftersom den kommer från Brasilien från första början.

Behan­dlin­gen görs i 6 enkla steg:

1. Frisören tvät­tar ditt hår med ett djuprengörande shampoo.

2. Håret torkas till 100 % torrt.

3. Pro­duk­ten appliceras i hela håret

4. Pro­duk­ten får verka i 20 min under en plasthätta.

5. Håret torkas till 100 % torrt igen fast med pro­duk­ten kvar i håret.

6. Frisören plat­tar hela ditt hår i mycket tunna hårslingor.

Sedan är det klart och du har ett friskt rakt hår. Detta är dock inte en fullt ut rakper­ma­nent även om det verkar vara så. Efter behan­dlin­gen kom­mer du att kunna locka ditt hår som van­ligt utan några vidare problem. Och jag såg även på youtube inlägg att vissa väldigt lockiga hår blev istället vågiga men väldigt väldigt glansiga och mjuka.

Källa: hairetc.se

 

 

 


 

Denna behandlingen tycker jag verkar väldigt bra efter att jag igår kväll surfade runt på olika sidor och läste om det, tittade även på youtube-klipp från bloggtjejer i USA som testat det och har recension på hur behandlingen var och även efter tre månader när den börjar gå ut ur håret. Detta är en behandling jag själv skulle vilja testa i mitt hår eftersom det är väldigt slitet och dessutom blir det lätt frizzigt eftersom jag har självlockigt hår. Få se vem vet om de tar in den behandlingen på salongen i framtiden! =)

Om ni vill veta mer om behandlingen så tispar jag denna sida http://www.thebrazilianblowout.se/

och även denna video när Sofi Fahrman får en brazilian blowout.


AAAJ

Aj aj aj.. vaknade med urinvägsinfektion idag. Har i alla fall tagit pencilin nu så jag hoppas att smärtan försvinner snart. Usch brukar få det ganska så ofta och det är det värsta som finns. Gör ju så väldans ont :(

Fiskbenfläta

Nu när jag har fått lite renovering på min blogg så tänkte jag försöka uppdatera lite flitigare. Dock kan det blir mer vissa dagar och mindre andra eftersom jag är mamma först och främst. I alla fall ska jag uppdatera lite mer om hår eftersom det är något som jag brinner för väldigt väldigt mycket och dessutom är det ju det jag jobbar med när jag inte är mammaledig. =)
Fiskbenfläta är riktigt snyggt och väldigt simpelt att göra!

Fina Jennifer

Ser ni vilken fina blogg jag har fått?! Jag är supernöjd, tack fina Jennifer!

Här är fina Jennifer och hennes underbara man. Nu väntar jag bara på att hon ska höra av sig att bebisen har kommit. Känns som jag själv går i väntans tider just nu! hihi..

Dopinbjudan

Det är detta jag har suttit och pysslat med den senaste tiden, väldigt roligt men att göra 30st tog sin tid. Tröttnade efter jag gjort hälften men det var ju bara att fortsätta. Blev i alla fall riktigt nöjd! :)
LOVE
Camilla

Naemi

Håller nu på att leta klänning till mig inför dopet, inte lätt. Det är en månad kvar tills vi ska ha det och det går fort. Så måste gärna börja kolla runt lite granna. Om ni har några tips på någon snygg klänning så är det bara att länka till mig! =)


På tal om dop, många och då menar jag många tycker att Naemi är ett konstigt namn. Det tyckte jag också från början när Jesper föreslog det. Men ju mer jag tänkte på det så tyckte jag det blev finare och finare. När det sedan kom ut en mörkhårig söt liten docka så var det självklart att hon skulle få heta Naemi fast jag inte alls gillade det från början. Nu tycker jag att det är världens sötaste och finaste namn. Tänk vad man kan ändra sig. ;)
Dock tycker jag det är konstigt och märkligt att folk ska lägga sig i vad vi har döpt vår dotter till och verkligen påpeka att det är ett konstigt namn. Jag menar så konstigt är det ju ändå inte, det finns ju t.o.m. med i almanackan! Javisst den 17 november har Naemi och Naima namnsdag.

Naemi Ellen Madeleine Nyquist


LOVE
Camilla

Håller just nu på att klistra igen kuverte...

img_9470 (MMS)

Håller just nu på att klistra igen kuverten till Inbjudningskorten till Naemis dop. Har gjort egna kort och jag blev väldigt nöjd med resultatet. Ni ska få se till veckan hur dom ser ut. Vill bara att mina nära och kära ska få hem dom i brevlådan först!


Vad tycker ni?

Jag måste bara få skriva av mig, är lite upprörd och jag brukar inte skriva på bloggen när jag är det men nu känner jag att jag måste ta upp ett ämne. Jag vill gärna att ni skriver och tycker till!!!Om barnet får ersättning, har då mamman lika stor rätt till att gå ut och festa som pappan har?!
Jag tycker det är så här oftast, om man ser en mamma som nyligen fått barn ute på krogen tänker dom flesta "Vad f*n gör hon ute, ska hon inte vara hemma och tar hand om sitt barn?" Men om en pappa som nyligen fått barn är ute på krogen så går alla fram och gratulerar honom och önskar han all lycka och bjuder han på en massa öl i baren.
Så varför ska det skillja sig egentligen? båda är väl föräldrar till samma barn och har minst lika stort ansvar!?
Konstigt att det jämt är mamman som ska behöva ha ångest för att gå ut och festa och inte pappan. För pappan är det helt mer acceptabelt både från hans sida och samhällets sida.

Så tyck gärna till, kul med lite disskutioner :)

Höstskor

Gick in på Jennifers blogg och fick se dessa skor, det var verkligen kärlek vid första ögonkastet!
.
Har letat efter höstskor ganska länge nu, dock är jag ute efter ett par utan klackar. Ett par promenadskor, när jag är ute och gå med vagnen osv. Men högklackade skor är ju bara så mycket finare. Varför ska det vara så?! Mina ögon faller bara på skor med klackar, kanske det är därför jag har så svårt att hitta lågklackade skor. Dessa skor är i alla fall från Ellos.
LOVE
Camilla

Det är ni som gör livet värt att leva! Den...

img_4348 (MMS)

Det är ni som gör livet värt att leva! Denna helgen har jag bara myst  en massa med min lilla familj! Ni är de finaste jag vet! Älskar er, Jesper &  Naemi <3


Måndag

God morgon!
Dagarna rullar på som bara den så hinner knappt sitta nått vid datorn. I alla fall nu har jag börjat ge lillan ersättning ungefär varannat mål eftersom min mjölk inte riktigt räcker till längre och det va därför hon har varit så grinig det sista hon har ju varit så hungrig stackarn :( Så nu funkar allt mycket bättre och hon är en lycklig och glad bebis igen :)

Imorse vaknade jag utav att hon låg och ropade på djuren i mobilen och så hade hon sprattlat och sparkat sig runt så hon låg på tvären i spjälsängen, här går det undan. Gullungen!! <3
Idag åker jag och Naemi ner till småland och ska tillbringa veckan där nere, ska bli riktigt mysigt. Fast vi kommer ju sakna vår älskling en massa.

LOVE
Camilla

-

Dåligt med uppdatering men hinner verkligen inte. Lillan är väldigt gnällig på eftermiddag/kväll så jag misstänker att antingen har hon fått kolik eller så får hon i sig för lite mat när jag ammar. Nu ska jag pumpa ut o se hur mycket jag har och imorgon ska jag även ringa bvc o fråga om råd! Tur att jag även har vänner och en underbar svägerska som kommer med massa bra råd! Ni är guld värda! =)
Nu ligger hon i alla fall i mitt knä o sover så gott, så mysigt!


LOVE
Camilla

Jag äter en god frukost medan Naemi försök...

img_2901 (MMS)

Jag äter en god frukost medan Naemi försöker fånga nallarna i babysittern! ;)


Sänghimmel

Någon som kan tipsa på vart man kan köpa sänghimmel till spjälsäng?
Jag vill inte har med massa tryck och figurer på utan väldigt stilrent och romantiskt!
Dessutom ska jag kunna fästa den i spjälsängen och inte i taket eftersom vi har högt i tak och det skulle då bara se konstigt ut. De som jag hittar som jag gillar är bara sänghimlar som man ska fästa i taket, så snälla hjälp mig. Kommentera med en länk!!!

Inspirationsbilder
LOVE
Camilla

dregglis.se

Idag fick jag hem dessa tre fina dreggellappar jag beställt.
Kan jag varmt rekommendera. De verkar vara väldigt bra kvalité och sen blev jag överraskad hur mjuka dom var! Snabb leverans och inte så farligt dyra, 59:-/st.
Favoriten är såklart den sista med rosorna!
Klicka här för att komma till sidan.

ps. förlossningsberättelsen kommer, kan avslöja att det blev kejsarsnitt.
LOVE
Camilla=)

Men gud vad jag saknar min Jesper nu när han jobbar. Men pengar måste man ju ha, för att vara föräldrarledig blir man inte rik utav ;)
Magen är också saknad ibland, men vi är så lyckliga nu när lilla skruttan är hos oss! <3Våra sex första veckor som en familj har varit helt underbara! 

Måndag

God morgon alla fina läsare!
Första morgonen helt ensam med Naemi, det går bra än så länge dock ville hon gå upp redan klockan sex och inte alls ligga kvar i sängen och morgonmysa som mamman hennes. Men nu sitter hon här i mitt knä och tycker att datorn verkar väldigt intressant! Pigg och glad!
bjuder på en osminkad Camilla, ingen vanlig syn i denna bloggen. ;)
LOVE
Camilla

-

I asked god for a daughter,
he gave me a princess.


första gången jag fick henne i  min famn, den känsla kan man bara beskriva med ett ord "MAGISKT".

Nästa vecka

På måndag börjar Jesper att jobba igen, han har varit ledig i sex veckor nu. Det har varit helt underbart att ha honom hemma eftersom allt har varit så nytt med vår lilla Naemi. Det känns faktiskt lite läskigt att veta att jag ska ta hand om henne helt själv nu på dagarna men det kommer säkert gå jättebra, särskillt nu när man har börjat lärt känna henne och hör på skriket när det är mat, blöjbyte osv.
mina älsklingar, första dagen som en familj <3

I alla fall åter till rubriken, bloggandet kommer bli bättre igen nästa veckan. Nu har vi kommit in i rollen som föräldrar och semestern är snart slut så då blir det vardag som innebär mer uppdatering igen! =)
LOVE
Camilla

Stjärnor

Jag är så lycklig som har så underbara vänner! All kärlek till er! <3

RSS 2.0